Wprowadzenie
Drodzy czytelnicy, postanowiłam dodać coś nowego, ponieważ kącik
muzyczny w tym roku już nie zagra, to pomyślałam sobie, że może zastąpię
tę lukę czymś innym i tak zrodził się pomysł na wątek kulinarny.
O co dokładnie chodzi? Już tłumacze.
Wątek kulinarny to przede wszystkim moje własne przepisy, nie gotuje
zbyt dużo, ale lubię zrobić coś łatwego i szybkiego z niewielu
składników. Na pewno znajdzie się tez przepis, który nie jest mój, ale
został przeze mnie wykorzystany i śmiało mogę polecić. Stanie przy
garach i pitraszenie to totalnie nie moja bajka, ale jest jedzenie,
które równie dobrze można podgrzać w mikrofali i też będzie dobre :). A
jeśli nie macie mikrofali, to świetnym zamiennikiem jest piekarnik.
Na początek zapoznam Was z kilkoma fajnymi kuchennymi "trikami".
Lubisz mrożone frytki? Jeśli tak to przed wstawieniem ich do piekarnika
posyp je przyprawa do ziemniaków i frytek, będą o wiele lepsze niż
dotychczas.
Kiedy masz zgagę, to najlepsze jest zimne mleko.
Skoro już jesteśmy przy mleku, to na przeziębienie zaproponuje gorące
mleko z miodem i zgniecionym czosnkiem. Dla mnie smak przepyszny,
chociaż może się tak nie wydawać, jest bardzo rozgrzewający i pomaga w
leczeniu, kiedy wszystko inne zawodzi.
Jeśli znaliście już te "triki" to bardzo się cieszę, jeśli nie to właśnie je poznaliście i możecie dzielić się nimi z innymi.
W komentarzach możecie podzielić się własnymi trikami czy przepisami, mam nadzieję, że przypadną Wam do gustu najbliższe posty z przepisami.
Macie jakieś pytania? Piszcie, czekam!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
SPAM? Nie, dziękuję.
Obserwujesz? Powiadom mnie :)